sâmbătă, 9 mai 2015

Interdictii si pericole la generatoarele portabile

Generatoarele portabile sunt un dar de la Dumnezeu trimis atunci cand energia se stinge brusc in casa ta. Aceasta se poate intampla fie de la o furtuna, o tornada sau un uragan fie doar de la o ploaie mai puternica. Daca sunteti pregatiti pentru aceste furtuni severe, veti avea celmai probabil lumina din nou in cel mai scurt timp. Generatoarele portabile pot alimenta in conditii de siguranta toate sau o macar o parte din nevoile de energie ale unei locuinte daca pur si simplu urmati cateva sfaturi de siguranta.

Ce sa faci

Pastreaza intotdeauna generatorul portabil intr-o zona uscata, curata si in care sa ajungi usor si sa ai acces in caz de calamitate. Cand luminile se sting, nu vrei sa escaladezi tot felul de lucruri pentru a ajunge la el.
Montati generatorul afara sau spre o zona de aerisire si evacuare catre exterior pentru a preveni ca monoxidul de carbon eliberat sa intre in casa.

Atasati un fir special la generator curent pentru a asigura o impamantare corespunzatoare. Fara pregatire corespunzatoare, sistemul nefondat te poate utiliza ca tija spre sol si ai putea fi electrocutat.
Folositi benzina proaspata atunci cand este posibil. Daca generatorul este de natura sa stea perioade lungi de timp pana a fi folosit din nou, utilizati un stabilizator de benzina.

Porniti generatorul cel putin o data pe luna si lasati-l sa functioneze pentru cateva minute. Daca generatorul dumneavoastra are o baterie, incercati incarcarea acesteia din cand in cand pentru a va asigura ca este oricand gata sa mearga.

Verificati cablurile de care urmeaza sa fie conectat generatorul si firele expuse.
Folositi un comutator de transfer pentru a conecta generatorul la panoul electric al casei tale.

Ce sa nu faci

Pornirea generatorului intr-un garaj atasat casei va permite in continuare vaporilor sa patrunda in locuinta. Pastrati-l departe de ferestrele si usile locuintei, de asemenea.

Nu folositi prelungitoare uzate sau defecte.

Nu porniti generatorul in ploaie sau zapada. Pastrati-l intr-un sopron, sub o consola sau intr-un adapost portabil, daca este posibil.

Nu adaugati benzina la un generator care se afla in stare de functionare. Inchide intotdeauna generatorul si lasa-l sa se raceasca inainte de reumplerea sa.

Potrivit Comisiei pentru Siguranta produselor de consum, utilizarea abuziva a surselor de energie portabile a ucis cel putin cinci persoane si imbolnavit alte zeci numai dupa uraganul Katrina. Multi oameni s-au bazat atunci pe generatoarele portabile, iar acest lucru a fost mortal pentru cei care nu l-au folosit in mod corespunzator. Toate aceste decese legate de generatorul portabil ar fi putut fi prevenite prin simpla respectare a regulilor de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu